Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/5/9/d/eklundhpaglert.se/httpd.www/wp-content/themes/herothemetrust/functions.php on line 819

Minc – The Book

I vintras fick vi ett spännande uppdrag – att redaktera företagsinkubatorn Mincs tioårsbok.

Vi var snabbt överens med Mincs PR-ansvariga att detta inte skulle bli någon jubileumsbok i traditionell bemärkelse – faktiskt inte någon jubileumsbok alls. För för det första; vem skulle bli glad av ännu en bokproduktion där ett företag mest bara solar sig i sin egen glans. Och för det andra; ett sådant upplägg skulle skära sig kraftigt med Mincs fokus på innovation och kreativitet.

Istället enades vi om att göra en bok som “andas” Minc och sätter de enskilda entreprenörerna i fokus. Vi ville också koppla Minc till staden Malmö – med dess utmaningar och möjligheter – och berätta den fascinerande historien om hur Malmö kommun blev ägare till Sveriges mest omsusade inkubator.
Vi bestämde oss för att göra en bok som man både vill se på – och läsa. Tack vare formgivaren Magnus Ingerstedt på Studio 5-56 kommer det att bli en bok man även vill ta på.

I skrivande stund pågår layouten av skribenten Karin Olssons texter och fotografen Johan Bävmans bilder.
Här en liten försmak på fotot i boken – © J. Bävman.Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.