Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/5/9/d/eklundhpaglert.se/httpd.www/wp-content/themes/herothemetrust/functions.php on line 819

Förlagsinformation: Nya fascinerande bilder av gatufotografen Jesper Blomqvist

Posted by on Jun 11, 2015 in Dokumentärt, Fotografi, Grafisk form

Info fotobok J Blomqvist 150611Skönheten sitter på insidan.
När man står inför Malmöfotografen Jesper Blomqvists nya bilder från stadens mellanrum får denna kliché en högst konkret och ­bokstavlig innebörd.

Han har tidigare närgånget fotograferat elskåp – denna gång är det avfallscontainrar och deras insidor som lockat honom.

Motivvalet är en naturlig fortsättning på det sökande som driver honom; jakten efter det flyktiga och till synes meningslösa, det som förbises av alla oss andra men som ändå är betydelsebärande. Jakten på den skönhet som är ofärdig och slumpartad, men ändå grundläggande.

EklundhPaglert förlag ger nu ut Jespers dumpsterfotografi i boken: On the wabi-sabi side of things. A tribute to the beauty of random imperfection. Boken har ett förord på engelska.

54 sidor tryckt på 250 grams Arctic silk +, spiralbunden med kascherad/rå pärmpapp.

För mer information och kommentarer:
Jesper Blomqvist,  0704-799 780, blom_q@hotmail.com

För pressbilder och recensionsexemplar:
info@eklundhpaglert.se

Jesper Blomqvist (1971) är gatufotograf och verksam i Malmö. Han har ställt ut på Form Design Center och Galleri Gate 38 och är tidigare utgiven med REFLEKTIONER – en väggkalender från Malmös gator (2013) samt böckerna UTAN TITEL – elskåp på malmöitiska (2012) och Ögonblick från ett Möllevången i förvandling (2009).

EklundhPaglert förlag är ett Malmöbaserat förlag som ger ut närproducerade böcker inom konst, fotografi och urban kultur. 0730-727 928  info@eklundhpaglert.se  www.eklundhpaglert.se  @eklundhpaglert

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.