Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/5/9/d/eklundhpaglert.se/httpd.www/wp-content/themes/herothemetrust/functions.php on line 819

Malmös feministiska röster blir ”spretig” bok

Posted by on Mar 30, 2014 in Dokumentärt, Fotografi, Prosa
Kollage

Foto: Linnea Svensson Arbab

Vi har fått äran att ge ut en fin liten bok i ett stort ämne.
Malmös feministiska röster är ett tidsdokument över gräsrotskrafter (och en och annan etablerad) som på olika sätt kämpar för ett jämställt samhälle. En fråga vars angelägenhet aktualiserades på ett brutalt sett i början av mars på Möllevången i Malmö.

Det är journalisten Nanna Salemark och fotografen Linnea Svensson Arbab som ägnat snart två år åt att dokumentera feminister och jämställdhetsaktivister i Malmö. Delar av materialet ställdes ut på stadsbiblioteket i Malmö i somras, där det väckte stort intresse. Sedan dess har porträtten blivit många fler.

Utställning stadsbiblioteket

Från utställningen Malmös feministiska röster. Foto: Linnea Svensson Arbab

– Utgångspunkten för den här boken är att det sker så mycket feministisk aktivitet i Malmö som inte uppmärksammas. Genom att lyfta personerna bakom engagemanget vill vi uppmuntra dem att fortsätta, och förhoppningsvis inspirera fler till att göra mer, säger Linnea Svensson Arbab och Nanna Salemark och fortsätter:

– Spretigheten inom feminismen målas ibland upp som en svaghet, men vi tycker tvärt om att det är positivt och nödvändigt med många olika strategier. Feminismen tar sig in i massa olika verksamheter på många olika plan, och det vill vi skildra. Det här är – och ska vara – en spretig bok!

Boken kommer att innehålla drygt 30 personligt hållna porträtt där bild och text väger lika tungt.
De porträtterade titulerar sig bland annat som författare, anarcho-queer, kurator, politiker, hiphopare, socialantropolog, sportjournalist, förskollärare, professor och teaterkollektiv. Vissa har kända namn, andra okända, men alla är delar av ett djupt engagemang för jämställdhet.

Här kan du se några arbetsskisser ur boken

btn_buynowCC_LG

Vill du vara med och stödja projektet?
Fram till utgivning kan du teckna ett förköp till priset 130 kr/bok. Utpris i butik kommer att ligga runt 250 kr. Beställ här bredvid och hämta boken på releasen på Moriskan den 12 juni kl 17, i samband med Feministisk Festival.

btn_buynowCC_LGVill du ha boken skickad till dig tillkommer frakt på 40 kr/bok – då beställer du här:

Kontakta förlaget för större stödköp

 

FAKTA: MALMÖS FEMINISTISKA RÖSTER

  • 37 personliga porträtt av kända och okända feminister och jämställdhetsaktivister i Malmö idag
  • Utgivning: juni 2014
  • Bindning: danskt band (mjukpärm med flikar) med prägling
  • Papper: Munken Pure Rough 300g/150g (miljöcerifierat, obestruket naturvitt)
  • Mått: 20 x 24 cm
  • Sidantal: cirka 92

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.