Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/5/9/d/eklundhpaglert.se/httpd.www/wp-content/themes/herothemetrust/functions.php on line 819

Funkis med en romantisk knorr

Posted by on Nov 19, 2012 in Grafisk form, Kommunikationsarbete

Snart öppnar ett nytt fik i Malmö.
Huset som kaféet kommer att ligga i är från 1930-talet och präglas av en ursprunglig funktionalism med förhållandevis många mjuka linjer och rundade hörn. Här finns rakheten och enkelheten från bauhausskolan men också kvardröjande svagt romantiska influenser från art nouveau-eran.

Inriktningen på själva kaféet följer inte någon utpräglad trend. Den planerade menyn är lång och bred, för att tillfredsställa både den återkommande lunchgästen och den intrillande fikagästen.

Inredningen är tänkt att fånga upp fasadens rundade gavel i en svängd väggfast soffa och en dominerande bardisk i zink. Bord och stolar ska vara av mörkt träslag och ha svart stoppning. Väggarna ljusa. Sammantaget ett ganska klassiskt, ombonat och kontinentalt kafé.

Med den bakgrunden – och namnets egen inneboende lekfulla karaktär och mening – tog vi oss an det roliga uppdraget att göra kaféets grafisk profil. Här är några av de logotypskisser som vi och kunden fastnat för.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.