[wpcol_3fifth id=”” class=”” style=””]

En sista blues från Landskrona
Text © Jonas Bergh
Foto © Thomas H Johnsson

Detta är den sista boken i den uppmärksammade Bluestrilogin från Landskrona. Det är berättelser om flykt, saknad, vemod, lust, kärlek, men också om svek och om känslan av att helt tappa luften. Fotografen Thomas H Johnsson och författaren Jonas Bergh har trängt igenom skikten och skapat ett stycke samtidshistoria med sin varma och personliga gestaltning av en baktalad småstad.

Med de två tidigare böckerna har Johnsson och Bergh följt Landskronas försök att ännu en gång resa sig och förändras. Här avslutas deras arbete och trilogin blir komplett. Nu lämnar de uppdraget vidare till nya generationer att ge sin bild av sin stad och sin tid.

Om Thomas H Johnsson:
 Född i Landskrona 1972. Fotograf och konstnär som ställt ut nationellt och internationellt. Verksam som föreläsare och workshopledare. Och från start konstnärlig ledare för Landskrona Fotofestival fram till och med 2015. Han är representant för fotografi i Kultur Skånes kreativa råd. En sista blues från Landskrona är Johnssons femte bok.

Om Jonas Bergh: Född i Landskrona 1969. Författare bosatt i Malmö. Han debuterade 1998 med kortromanen “Jag kan lova att det aldrig blir som i filmerna du älskar”. Han har mottagit flertalet utmärkelser och stipendier. Bergh är också verksam som kulturskribent, redaktör och föreläsare. En sista blues från Landskrona är hans fjortonde bok.

[/wpcol_3fifth][wpcol_2fifth_end id=”” class=”” style=””]

En sista blues från Landskrona (2015)
Fotografi
 Thomas H Johnsson
Text Jonas Bergh
Editering Thomas H Johnsson
Titelillustration Morgan Alfredsson

ISBN 978-91-982251-3-6
Mått 210 x 210 mm
Omfång 104 sidor
Inlaga Galerie Art Silk 200 gram
Omslag Geltex med skyddsomslag
Teckensnitt Bulmer MT/ITC Franklin Gothic/Copperplate
Tryck DotGain, Riga
Upplaga 700 exemplar varar de de nio första är försedda med en signerad pigmentprint.
Eklundhpaglert Förlag
Med stöd av Stiftelsen Längmanska Kulturfonden, Sveriges Författarfond, Sveriges Konstnärsnämnd och Landskrona Stad.

[/wpcol_2fifth_end]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.