Den grafiska produktionsbyrån Eklundhpaglert startade 2005 och drivs av Henrik Eklundh Paglert – redaktör, grafisk formgivare och förläggare – med hjälp av ett nätverk kreatörer.

Inriktningen är redaktionella, dokumentära och konstnärliga publikationer: böcker, kataloger, tidskrifter, broschyrer, affischer, etcetera. Vi gör även utställningar. Bland uppdragsgivarna finns andra kreatörer, samhällsentreprenörer, föreningar, företag och offentlig sektor.

2007 var vi med och startade Magasin NIC, en samhälls- och kulturtidskrift som två år i rad fått Kulturrådets tidskriftsstöd. Idag sköter vi redigering och layout av magasinet.

Eklundhpaglert Förlag har bland annat producerat och givit ut böckerna Malmös feministiska röster (2014), UTAN TITEL – elskåp på malmöitiska (2013), Staden som åkermark – stadsodling i Malmö och New York (2012) och Ögonblick från ett Möllevången i förvandling (2009).

Vi har varit med och gjort inkubatorn Mincs tioårsbok, tillsammans med bland andra fotografen Johan Bävman och Magnus Ingerstedt på Studio 5-56.

Under 2015 kommer vi att ge ut två böcker: en reportagebok om barfotakulturen samt en fotobok med arbetsnamnet Wabi-sabi.

Henrik Eklundh Paglert är verksam som redaktör, grafisk formgivare och förläggare. Han har en fil kand i konstvetenskap, humanekologi och filosofi från Lunds universitet.
– Jag brinner för texter och bilder som vill göra skillnad; vare sig det handlar om journalistiska reportage, dokumentära skildringar eller friare, mer poetiska uttrycksformer.